Posetite nas i na našim društvenim mrežama -

Plivačko sportsko udruženje Tri Svim (Swimming club TRi SWiM) je  multi-sport klub osnovan u 2018. godini od strane nekolicine pasioniranih ljubitelja plivanja i triatlona radi zadovoljavanja svojih ličnih i zajedničkih sportskih potreba kao što su grupni treninzi i odlazak na nacionalna i međunarodna takmičenja, organizacije trka, profesionala obuka neplivača i usavršavanje tehnika naprednog plivanja i dr.

PSU Tri Svim je punopravni član Plivačkog Saveza Srbije, Srpske Triatlonske Unije, Saveza za daljinsko-maratonsko i master plivanje Srbije i upisano je u Jedinstvenu evidenciju udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza kod Ministarstva Omladine i Sporta.

Zajednička misija je širenje svesti o dobrobiti plivanja po ljudsko zdravlje iako spada u red najtežih sportova, ali i najzdravijih za razvoj ljudskog tela.

Cilj kluba je da svojim delovanjem u plivačkom sportu i triatlonu pridonosi promicanju i njihovom razvitku na širem području Braničevskog okruga odnosno na mestima gde za to ima mogućnosti kao i podsticaju ukupnog razvitka ostalih sportova na vodi.

Jedini je klub sportskog plivanja u Braničevskom okrugu čiji članovi aktivno učestvuju na domaćim i međunarodnim takmičenjima čime reprenzatativno predstavljaju svoj okrug.

Klub čine licencirani takmičari Plivačkog Saveza Srbije, Srpske Triatlonske Unije, Saveza za daljinsko-maratonsko i master plivanje Srbije, licencirani spasioci i licencirani treneri Plivačkog Saveza Srbije ali i entuzijasti koji usavršavaju svoju tehniku i isprobavaju snage na dužim i kraćim distancama. Treninzi za članove održavaju se na bazenu sportskog centra u Požarevcu u letnjem periodu, a u zimskom u hotelu Rudnik u Kučevu. Takodje plivanje se izvodi i na  kanalu Dunavac u Kostolcu, Srebrnom jezeru,  Dunavu kod Rama i dr.

Vizija kluba je izgraditi ovo područje kao regiju koja će postati centar izvrsnosti za plivanje na otvorenim vodama i triatlona u Srbiji.

Naši ciljevi su da informišemo i unapredimo lični i društveni razvoj mladih i njihovo uključivanje u društveni život zajednice tako što će se oni aktivno uključiti u oblast sportskog plivanja i triatlona amaterski ili profesionalno.

Klub je usko povezan s lokalnom zajednicom i promoviše sportske aktivnosti a posebno plivanje, biciklizam i trčanje kao osnovu zdravog stila života, te podučava decu i odrasle tehnikama plivanja i pomaže im u njihovom razvoju kao sportiste plivače. Takođe, uključuje se i u druge humanitarne i društveno odgovorne aktivnosti, gde članovi kluba volontiraju u akcijama Crvenog krsta kao licencirani spasioci na vodama, ekološkim akcijama, te učestvuju na humanitarnim trkama.